Muffinki z okary z migdałami i wiśniami

Published on by Sufrin

http://4.bp.blogspot.com/_D64i74lRUqI/R89OouVcHbI/AAAAAAAAAFo/Jl2X3wKwsPQ/s320/okcherrymuffins2.jpg

 

 

Nagrzać piekarnik do 195°C.
W średniej misce:
1/2 szklanki mleka sojowego
1 szklanka wilgotnej okary (pozostałości po zmielonej i odciśniętej soi)
1/4 szklanki oleju lub prażone jabłka
1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
1/2  szklanki jogurtu
1/4  szklanki cukru
W dużej misce połączyć:
2  szklanki mąki (pszennej lub pełnoziarnistej)
1/4  szklanki mielonego siemienia lnianego
1/2 łyżeczki soli
1/4 szklanki brązowego cukru
4 łyżeczki proszku
Dodać jeszcze 1/2 szklanki posiekanych migdałów.
Dorzucić 1 szklankę wiśni (jeśli są zmrożone - rozrozić, osuszyć i odcisnąć) do suchych składników.
Dodać mokre do suchych składników. 
Wymieszać do połączenia.
Przełożyć do foremek / papilotek na 2/3 wysokości.
Posypać wierzch migdałami z cukrem.
Piec 25 do 30 minut do zrumienienia.

Published on Muffinki

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post