Menu zimowe 2 - chińskie

Published on by Sufrin

Śniadanie

 

2859967940_bce8b127ea.jpg


zielona herbata

Naleśniki z bananami:

 

2 banany

sok z cytryny

1 łyżeczka brązowego cukru (opcjonalnie)

 

Wymieszać lub pokroić banany w kostkę, skropić sokiem i posypać cukrem.

 

Na cztery naleśniki:

1/2 szklanki mleczka kokosowego

3 jajka

woda gazowana

4-5 łyżek mąki

sól

 

Wymieszać na gęstszą masę niż zwykłe naleśniki. Odstawić na pół godziny. Smażyć.

W dwa naleśniki nałożyć farsz z bananów.

Kolejne dwa zostawić na kolację.

 

Obiad

 

4304025123_04815254be.jpg

 

smażony ryż

warzywne paluszki z sosem (jarzyny pocięte w słupki)

 

sos chiński:

3-4 łyżki soku pomidorowego / ćwiartka pomidora

3-6 łyżki soku z pomarańczy

2 1/2 łyżeczki cukru

1 łyżeczka wody

łyżeczka musztardy z Dijon

3 łyżki octu jabłkowego

papryka w proszku, sól

 

Wymieszać, poddusić w garnku.

 

Kolacja

 

5467394555_160f02d468.jpg


naleśniki z ziołami (dowolne ulubione: pietruszka, bazylia, szałwia, szczypiorek, oregano)

herbata jaśminowa

 

źródło: Flickr

Published on Menu veg - jadłospis

Comment on this post