Marmurkowy migdałowiec na surowo

Published on by Sufrin

http://4.bp.blogspot.com/_i7O4Ak7H8Q8/TEUF6y2ZcHI/AAAAAAAAAV0/Ai0ZdqkejWc/s320/Raw+Mudslide+Pie.jpg

 

 

 

Podstawa ciasta:

2 szklanki wiórków kokosowych

1 szklanka migdałów

1/4 szklanki kakao w proszku

1/4 łyżeczka soli

1 łyżka cukru waniliowego / 1 łyżeczka wanilii

 

6 daktyli


 

Mleko migdałowe:

1/2 szklanki migdałów, namoczonych na 8 godzin i osączonych 

1 1/2 szklanki wody


 

Migdałowe masło jako jasne nadzienie:

1 1/4 szklanki mleka migdałowego

1 1/4 szklanki nerkowców, namoczonych na 8 godzin i osączonych

5 łyżka agawy lub innego słodzika

2 łyżka wanilii

1 łyżka czubata skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej

5 łyżek masła kokosowego

1/2 szklanki masła migdałowego

 

 

Czekoladowe nadzienie:

1/4 szklanki mleka migdałowego

2 łyżki agawy lub innego słodzika

łyżki kakao w proszku

łyżka cukru waniliowego

szczypta soli

1 łyżeczka skrobi

łyżki masła kokosowego

 


 

 

Podstawa ciasta:

W blenderze zmiksować składniki.

Daktyle dodawać stopniowo.

Natłuścić formę i wyłożyć masą, przyciskając palcami do jej dna.


 

Mleko migdałowe:

W blenderze zmiksować migdały z wodą.

Osączyć masę, oddzielając mleko od resztek migdałów.


 

Migdałowe masło jako jasne nadzienie:

W blenderze zmiksować podane skladniki.

Przełożyć do miski i trzymać w lodówce.


 

Czekoladowe nadzienie:

W blenderze zmiksować składniki.

Umieścić w misce i wstawić do lodówki.

 

 

 

Zestawienie mas na nadzienie:

Ważne, aby masy miały podobną konsystencję, w przeciwnym wypadku masy nie wymieszają się dobrze.

Wlać pół masy białej, pół ciemnej, pół białej i resztę ciemnej.

Używając noża lub patyczka należy robić okręgi, aż do osiągnięcia pożądanego effektu.

Nie wymieszać mas zbyt dokładnie.

 

Przełożyć z powrotem do lodówki i schładzać jakąś godzinę. Wówczas będzie się lepiej kroić.

 

źródło

Published on RAW FOOD

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post