Manchuria - smażone klopsiki z marchewki i kapusty

Published on by Sufrin

http://bp1.blogger.com/_xbtAy_87iWc/Re3nKvkUfZI/AAAAAAAABCU/OZCsRWY3cks/s400/124_2478.JPG

 

Przepis z regionu Indochin na wyśmienite klopsiki.

 

1 szklanka świeżej kapusty posiekanej lub utartej
1/2 szklanki startej marchewki
Sól
1/2 łyzeczki czerwonego chilli w proszku
1/2 szklanki mąki (ilość w zależności od potzreb, musi pokryć warzywa)
Woda do połączenia mąki z jarzynami
Olej do smażenia

 

 

1. Połączyć warzywa z sola i chilli w misce.

Dodać tyle mąki i wody, aby masa pokryła warzywa.
2. Formować kulki i smażyć w głębokim tłuszczu do zrumienienia klopsików.
3. Osuszyć na papierowym ręczniku.

 

 

źródło

Published on Kuchnie świata- Indie

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post