Majonez z migdałów

Published on by Sufrin

http://www.apartmenttherapy.com/uimages/kitchen/2010_03_15-veganmayo.jpg

 



Na 1 szklankę:

1 / 2 szklanki namoczonych migdałów (moczyć przez 8 godzin)
1 / 2 szklanki wody
Sok z 1 / 2 cytryny
1 / 4 łyżeczki mielonej gorczycy
1 / 2 łyżeczki soli
1 / 2 do 3 / 4 szklanki oliwy z oliwek
opcjonalnie:
1 do 3 łyżeczki cukru lub agawy

Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy z oliwek w mikserze i miksować do uzyskania gładkiej masy. W czasie miksowania ostrożnie i powoli wlać cienką strużką oliwę z oliwek. Zacząc od 1 / 2 szklanki oleju i dolewać do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Doprawić do smaku i doprawić.

 

 

źródło

Comment on this post