Lody z awokado

Published on by Sufrin

3284586921_c9e393e0c2.jpg

 

1 1 / 2 szklanki orzechów nerkowca (namoczonych w takiej ilości wody, aby zakryły orzechy i odstawić na 4 godziny)
2 awokado
2 szklanki wody
1 / 4 - 1 / 2 szklanki syropu z agawy można zastąpić  stevią lub innym słodzikiem, nawet cukrem 
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego 
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 / 2 łyżeczki octu jabłkowego
szczypta soli morskiej


1 Wrzucić orzechy nerkowca, awokado i zalać wodą w blenderze.
2. Zmiksować.
3 Dołożyć pozostałe składniki i dalej miksować.

4 Wlać do pojemnika do zamrażania i umieścić w zamrażarce.
5. Mieszać od czasu do czasu, aż stanie się lodem:)

 

 

źródło i Flickr

Published on RAW FOOD

Comment on this post