Kuchnia indyjska - alfabetycznie

Published on by Sufrin

Kuchnia indyjska

Adżwan

Asaftedyda

Besan

Bhajji

Bhang

Biriani

Buchanania lanzan

Ceylon

Chutney

Curry

Cynamonowiec tamala

Czaj

Dal

Dosa

Dupiaza

Dżakfrut

Feni (wódka)

Galangal

Garam masala

Ghi

Idli

Kahwa

Kmin czarny

Kminek czarny

Korma

Kurczak tikka masala

Laddu

Lassi

Masala (przyprawa)

Masala czaj

Masala dosa

Miodl indyjska

Mocha chai

Naan

Naga Jolokia

Pakora

Pani puri

Papad

Paratha

Phal ka pakora

Pilaw

Puda

Puri

Qima

Radźma

Rasam

Rogan josh

Roti

Sambar

Samosa

Tandoor

Thali

Thandai

Tongba

Trukwa

Vindaloo

Wino plmowe

Ćajwala

Śrikhand

Published on Kuchnie świata- Indie

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post