Kruche ciasto z mąki cieciorkowej z ziołami

Published on by Sufrin

http://1.bp.blogspot.com/_BJ05NCwM6U8/TMMEeQmiwrI/AAAAAAAABDY/4U2ti6bGjgo/s400/PICT0276.JPG

 

 

200g mąki z ciecierzycy
300g wody
rozmaryn lub inne zioła
3 łyżki oleju
sól, czosnek posiekany grubo

Zmieszać mąkę z wodą i olejem i odstawić na cztery godziny ( w temp. pokojowej).

Ciasto przez ten czas musi gęstnieć, więc warto zmieszać je po prostu rano, a piec w porze obiadowej.

Po tych 4 h dodać posiekany czosnek, posolić, dodać zioła i wlać do nasmarowanej formy.

Piec 40-45 minut w 200C, powinno lekko zbrązowieć z góry i wyjść dość suche.

 

źródło

Published on Ciasto

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post