Krokiety warzywne

Published on by Sufrin

Ciasto na naleśniki:

1 szklanka mąki razowej,
szczypta soli
1/2 szklanki wody lub mleka sojowego,

tu wybierz, co masz pod ręką:

2 łyżki puree z ziemniaków
1/4 filiżanki puree z dyni lub cukinii 
2 łyżki wody z 1 łżką oliwy i 2 łyżeczkami proszku do pieczenia
1 łyżka zmielonego siemienia lnianego zmieszanego z 3 łyżkami wody

Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć na patelni na jasny kolor.

Farsz:

 1/2 ziemniaka
1 marchewka,
kawałek dyni,
garstka zielonego groszku

Farsz ugotować, zmielić część.

Naleśniki wypełnić farszem i złożyć 2 przeciwległe brzegi do środka.

Posypać sezamem / amarantusem / lnem / pestkami dyni i oliwą.

Zapiec w piekarniku na złoty kolor.
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post