Kremowa zupa pomidorowa

Published on by Sufrin

http://www.pychotka.pl/spec/pomidorowa.jpg

 

Porcja = 220 kcal

 

Przepis na 4 porcje:

 

 

5 pomidorów

3 papryki

1 cebula

1 litr bulionu

50 g ryżu

 

4 łyżki oliwy

2-3 ząbki czosnku

natka lub bazylia

chilli

oregano

sól

 

 

Paprykę pokroić w ćwiartki, ułożyć na blasze do pieczenia i piec w 200 st.C, aż skórka sczernieje i popęka.

Ostudzoną paprykę obrać ze skórki i pokroić w paski.

Pomidory zalać wrzątkiem na 2-3 minuty, obrać ipokroić w kostkę.

Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie.

Dodać część papryki (reszta do dekoracji) i pomidory.

Oprószyć chilli i oregano i smażyć 3 minuty.

Dorzucić opłukany ryż.

Zalać bulionem i gotować na małym ogniu przez 20 min.

Lekko ostudzić i zmiksować.

Ponownie doprawić i podgrzać.

Ozdobić papryką, natką lub bazylią.

 

 

Źródło: Pani domu

Published on Zupa

Comment on this post