Krakersy z wiórów z sokowirówki

Published on by Sufrin

 

5195782041_a8447703fc.jpg

 


składniki:

  • 4 filiżanki wiórów z sokowirówki (tu zostały użyte: jabłka, marchewka, imbir, ananas, seler, ogórek)
  • 3/4 filiżanki mąki z ciecierzycy
  • 1 łyżka mielonego sezamu
  • 3 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 1/2 łyżeczki soli

Wykonanie:

W misce połączyć wszystko.

Masa powinna być wilgotna, ale nie rozmoczona.

Wyrobić ciasto i wywałkować na papierze pergaminowym, żeby można je było łatwo odseparować.

Wykroić kwadraciki jak na krakersy.

Można je wstawić do piekarnika i upiec (15-20 minut w 190 st. C) lub użyć dehydrator (11 godzin w 46 st. C). 

Powinny być kruche.

 

5270658670_d18b66c8cf.jpg

 

źródło

Published on Ciasteczka

Comment on this post