Krakersy pełnoziarniste

Published on by Sufrin

http://4.bp.blogspot.com/_X4_a1180QY8/TT3Pl-JzlxI/AAAAAAAAAG4/0UH7iw4dNFo/s320/P1020670.JPG

 

3 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
1/2 łyżeczki cebuli w proszku
1/2 łyżeczki czosnku w proszku
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne lub chilli
1 łyżeczki soli
1/3 szklanki oleju
1 szklanki wody
1/2 szklanki pulpy z marchewki (np. pozostałą w sokowirówce po wyciśnięciu soku)

Wymieszać suche składniki w misce.

Dodać olej, wodę i marchewkę i wymieszać.

Rozwałkować na dwa placki i podzielić na kształtem podobne ciasteczka do krakersów.

Nałuć każdy krakers widelcem i posolić.

Piec w 180°C przez 20 min. 

Pilnować, żeby się nie spaliły.

Po 10 minutach w piekarniku, przewrócić na drugą stronę.

 

 

 

źródło

Published on Ciasteczka

Comment on this post