Kasza gryczana ze świeżą kapustą

Published on by Sufrin

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSEQHJ3e_TMqO2r-oIbI114Wh4tJ3PBU8vKp-JqYKP9QmL1D6ZH

 

 

Na 2½ szklanki:

 

  • 2 łyżeczki oleju
  • ½ szklanki kaszy gryczanej
  • 2 szklanki posiekanej świeżej kapusty
  • 1 szklanka wody
  • ¼ łyżeczkisoli

Rozgrzać olej na patelni.

Wrzucić kaszę i kapustę.

 

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSqgciUOlhQcJYCuInefuzu6MHvvGEu5V_lxfkbQSAiqIFkD18A

 

Smażyć na średnim ogniu, mieszając co minutę.

Dodać wodę i posolić.

Przykryć i gotować, dopóki kasza nie zmięknie, a płyn nie wsiąknie w nią (10 minut).

 

 

Na ½ szklanki produktu:

45 kcal; 1,5 g białka; 6 g węglowodanów; 2 g tłuszczu; 1 g błonnika; 206 mg sodu; kilokalorie z białek: 12%; kilokalorie z węglowodanów: 48%; kilokalorie z tłuszczów: 40%

 

 

źródło i Flickr

Comment on this post