Kapusta z sezamem i imbirem

Published on by Sufrin

http://farm4.static.flickr.com/3250/2689122769_b7e237d4af.jpg

 

  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1/2 cebuli
  • 2,5 cm świeżego imbiru
  • 1 ząbek
  • 1 łyżeczka chilli
  • 1 kapusta
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki wody
  • 3 łyżki sezamu

 

Pokroc cebulę, zmiażdżyć czosnek, zetrzeć imbir.

Posztakować kapustę, marchewkę pokroić w plasterki.

Dodać olej na patelnię.

Wrzucić cebulę - 3 minuty na średnim ogniu, aż zmięknie.

Następnie ząbek i imbir.

Po minucie dodać chilli i kapustę z marchewką - 5 minut.

Podlać sosem i wodą. 

Przykryć i gotowac 5 minut, aż zmięknie.

Posypać sezamem.

 

 

Źródło

Published on Dania obiadowe

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post