Kapusta z sezamem i imbirem
- 1 łyżeczka oleju
- 2 łyżeczka oleju sezamowego
- 1/2 cebuli
- 2,5 cm świeżego imbiru
- 1 ząbek
- 1 łyżeczka chilli
- 1 kapusta
- 2 marchewki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki wody
- 3 łyżki sezamu
Pokroc cebulę, zmiażdżyć czosnek, zetrzeć imbir.
Posztakować kapustę, marchewkę pokroić w plasterki.
Dodać olej na patelnię.
Wrzucić cebulę - 3 minuty na średnim ogniu, aż zmięknie.
Następnie ząbek i imbir.
Po minucie dodać chilli i kapustę z marchewką - 5 minut.
Podlać sosem i wodą.
Przykryć i gotowac 5 minut, aż zmięknie.
Posypać sezamem.