Jogurt z miąższu kokosa i migdałów

Published on by Sufrin

3528446239_59c4d86b65.jpg

 

 

1 szklanka migdałów, namoczonych w wodzie na około 8 godzin
miąższ z dwóch kokosów
woda z dwóch lub jednego kokosa

można dodać też do smaku :
szczyptę soli
daktyle, inne suszone owoce
probiotyki / zamiast tego sypkiego probiotyku można użyć: wody z kiszonych ogórków, wody z kiszonej kapusty, cytryny lub nawet rejuvelacu

przygotowanie:
Wrzucić wszystko do miksera / blendera i miksować, aż uzyskamy konsystencję papki / jogurtu.

Jeśli dodajemy probiotyki, należy pozostawić jogurt w słoiczku przykryty kawałkiem materiału na blacie kuchennym na około 4 godziny i następnie wstawić go do lodówki.

Jeśli dodajemy pozostałe odpowiedniki, wtedy słoiczek najlepiej zostawić na noc owinięty w koc przy kaloryferze.

 

źródło i Flickr

Published on Mleko - jogurt

Comment on this post