Idli - bułeczki ryżowe

Published on by Sufrin

2171973952_4d34925d94.jpg

 

3-4 filiżanki gotowanego, mielonego ryżu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

odrobina soli

 

przyprawy:

 

na słodko: cynamon, kurkuma, cukier trzcinowy

 

wytrawnie:

 

Wszystkie składniki dobrze mieszamy ze sobą. Dodajemy przyprawy wg uznania. Zawsze należy poeksperymentować:)

 

Formować pulpeciki lub płaskie bułeczki i gotować na parze pod przykryciem.

Masa stanie się sztywniejsza.

 

Można podawać do zup (np. pomidorowa), do gulaszy warzywnych.

Dobrze smakują jako deser po dodaniu słodkich przypraw.

 

Published on Ryż

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post

quinoamatorka 12/27/2010 16:35


Witam, piękne idli Ci wyszły! Mam pytanie - skąd masz formę do idli? Pozdrawiam serdecznie :)