Hummus z okary sojowej

Published on by Sufrin

http://4.bp.blogspot.com/_D64i74lRUqI/R9dJ8ufAcUI/AAAAAAAAAGI/fHF5pqMQ8II/s320/okhummus.jpg

 

 


W blenderze zrobić puree z:
1 szklanka wilgotej okary
450 g gotowanej ciecierzycy (pozostawić jakieś 200 g wody)
3 łyżki soku z 1 cytryny
3 łyżki tahini
2 ząbki, zmiażdżone
1 łyżeczka oleju
1/8 łyżeczki soli
dodatki na wierzch:
papryka w proszku
extra-virgin oliwa
Masę przełożyć do pojemniczka i schłodzić w lodówce.
Przed podaniem podgrzać i posypać paprką i oliwą.
Podawać z chlebkiem pita lub podpłomykami z okarą oraz warzywami jako dip.

 

 

źródło

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post