Faworki, chruściki z awokado

Published on by Sufrin

http://1.bp.blogspot.com/-6-Ua8X84mjY/TXYynLKQdUI/AAAAAAAABdY/__Zkbd2PDhI/s400/chiacchiere%2B2011.jpg

 

350 g mąki pszennej
80 g cukru (trzcinowego)
40 g awokado
2 łyżki oleju  
1 szczypta soli
 cukier puder do posypania
 Około 1 szklanki letniej wody
Olej do smażenia

  Wymieszać mąkę, awokado, olej, sól i cukier.
  Dodawać stopniowo wodę do ciasta, aż zmięknie.

  Uformować piłkę i odstawić do lodówki na 15 minut do pół godziny.
  Ciasto rozwałkować tak cienko jak to tylko możliwe za pomocą wałka do ciasta.

  Musi być nie grubsze niż 2-3 mm.

  Jeśli ma tendencję do przywierania do powierzchni, podsypać trochę mąką.
  Wykrawać radełkiem lub nożem paski (3 x 7 cm) i naciąć w środku.

  Następnie smażyć na gorącym oleju, aż będą brązowe.

  Osuszyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem. 

 

 

źródło

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post