Dorayaki, czyli japońskie naleśniki na słodko

Published on by Sufrin

Dorayaki, czyli japońskie naleśniki na słodko

(makes 4 dorayaki)

2 jajka=1 banan
1 / 2 szklanki cukru
1 / 2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 / 4 szklanki wody
1 łyżka miodu
1 szklanka mąki
1 / 2 filiżanki czerwonego wklej fasoli (tsubushian)

Dojazd:
1. Puree z banana i cukru.
2. Mix sody oczyszczonej do wody i wymieszać go w jaja.
3. Mix w miód i mąkę.
4. Heat patelni z odrobiną oleju.
5. Wlać ciasto na tyle, aby naleśnik o średnicy 4 cali.
6. Podgrzewać do powierzchni zaczyna się bańki, a dno jest złocistego koloru, około 2-3 minut.
7. Flip naleśnik i gotować, aż po drugiej stronie na dole jest złocistego koloru, około 1-2 minut.
8. Dodać kanapka z dwóch naleśników z czerwonym wklej fasoli napełniania.


Źródło: closetcooking.blogspot.com/2009/04/dorayaki.html
To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post