Dip z dyni

Published on by Sufrin

http://www.adventuresofaglutenfreemom.com/wp-content/uploads/2010/09/Gluten-Free-Vegan-Pumpkin-Dip.jpg

 

Na 3 filiżanki dipu:


450 g puree z dyni

100 g tofu w kostce
1 łyżka przyprawy do dyni (np. 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 gałki, 1/4 imbiru)
cukier do smaku


W blenderze zmieszać składniki na gładką masę.

Podawać z jabłkiem.

Składniki odżywcze:
na 2 łyżeczki dipu:
36 kcal;

2g Tłuszczu;

1g nasyconych tłuszczów;

5mg Cholesterolu;

73mg Sodu;

4g węglowodanów;

1g błonnika;

3g cukru;

1g białka;



Na1/4 szklanki:

73 kcal;

3g Tot Fat; 2g Sat Fat;

10mg Cholesterol;

147mg Sodium;

9g Carb;

1g Fiber;

5g Sugar;

2g białka

 

źródło

Comment on this post