Czekoladowe brownies

Published on by Sufrin

4724486393_aaa117f804.jpg

 

1 filiżanka mąki
3/4 filiżanki kakao
1 1/4 filiżanki cukru
1/8 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
3/4 filiżanki płatków czekoladowych
1/4 filiżanki pokrojonych orzechów włoskich (jeśli lubisz)
1/3 filiżanki mleka sojowego
1/3 filiżanki oliwy
1/4 filiżanki silken tofu
1 łyżka esencji waniliowej

 

 

1. Nagrzać piekarnik do 177 st. C.
2. Do dużej miski wsypać mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia, sól, orzechy i płatki czekoladowe.
3. W blenderze zmiksować mleko sojowe, oliwę, tofu i wanilię.
4. Dodać zmiksowaną mieszankę do mąki i dokładnie wymieszać.
5. Natłuścić formę.
6. Piec 35 minut lub do uzyskania suchego patyczka po teście.

 

 

 

Źródło

Published on Ciasteczka

Comment on this post