Czekolada

Published on by Sufrin

5308161830_142a2d8eb0.jpg

 

1. Kakao
2. Cynamon
3. Banany i rodzynki (dużo słodkich owoców)
4. Olej zimnotłoczony (może być rzepakowy, najtańszy)
5. Kaszę mannę lub mąkę ryżową (opcjonalnie).

Wpierw zrobić słodką papkę fruktozową z bananów i rodzynków posypanych cynamonem.

Przez 15 minut podgrzewać na odrobinie wody, aż będą słodkie wręcz przesadnie.

Potem dodać kakao i olej (z olejem ostrożnie).

Wszystkie owoce oczywiście należy zmielić na papkę, część można zostawić do udekorowania porcji.

Całość można zagęścić kaszą manną lub mąką ryżową do pożądanej konsystencji.

 

 

źródło

Published on Czekoladowa fabryka

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post
W
<br /> Świetny przepis<br /> <br /> <br />
Reply
S
<br /> <br /> Dziękuję bardzo. Proszę zaglądać i smakować:) Pozdrawiam<br /> <br /> <br /> <br />