Cieciorkowe kotleciki

Published on by Sufrin

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSkyqTTip0nJ9r2Ba0p0kz4-uKKFBPJOTcpTJZtqDJxsj5U8GOHuQ

 

2 szklanki cieciorki

1 czerwona cebula

1/2 ząbka czosnku

1 łyżka bułki tartej

zielenina, np. natka, koperek, kolendra

przyprawy, np. kurkuma, garam masala, sól

sezam jako panierka

olej do smażenia

 

 

Cieciorkę moczyć w wodzie całą noc.
Gotować 1-1 1/2 godziny.

Odstawić do wystygnięcia.
Zmiksować najlepiej bez wody, to lepiej się formują i nie trzeba zagęszczać masy.
Dodać podsmażoną cebulę i czosnek.
Przyprawić odrobiną kurkumy, garam masali i
szczyptą soli.
Zieleniną, dodać trochę bułki tartej, jeśli trzeba.

Formować małe kotleciki, obtaczać w sezamie i smażyć.

 

 

 

 

źródło

Published on Kotlety

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post