Ciasto z okary z pestkami

Published on by Sufrin

http://3.bp.blogspot.com/_HI0w9CZZavE/SAg49uMGRdI/AAAAAAAAAGc/3nn9S2_H-Us/s400/torta+di+okara.JPG

 

2 szklanki okary

1 szklanka mąki

5 łyżek cukru / fruktozy

1 łyżka cukru waniliowego

2 łyżki pestek z dyni

2 łyżki oleju lub miękkiego awokado

1 łyżka proszku do pieczenia / sody / 16 g prasowanych, świeżych drożdży

 

4337616366_cfe29d19e2.jpg

 

Przygotowanie:

 W dużej misce połączyć okarę, cukry i mąkę.

 Dobrze wymieszać.

Jeśli okara jest odpowiednio wilgotna, nie trzeba będzie dodawać mleka sojowego czy wody. 

Dodać pestki dyni oraz olej / awokado, proszek i ponownie wymieszać.

Przełożyć do natłuszczonej formy i piec w 160°C przez 30 minut.

 

źródło i zdjęcie

Published on Ciasto

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post