Ciasto rabarbarowe z kruszonką na surowo

Published on by Sufrin

http://themommybowl.files.wordpress.com/2011/04/img_4335.jpg?w=640&h=640

 

Na 4 porcje:

 

Wypełnienie:
1/2 szklanki (58g) posiekanego rabarbaru
3 daktyli (25g)
1 łyżka soku pomarańczowego  
1/2 łyżeczki nasion mielonego lnu 

Podstawa:
1/2 szklanki (60 g) mielonych migdałów
1/4 szklanki (30 g) mąki kokosowej (można zmielić wiórki kokosowe w młynku do kawy)
2 łyżki  syropu z agawy / cukru
  olejek migdałowy lub ekstrakt z wanilii
1/8 łyżeczki soli

Umieścić wszystkie składniki nadzienia w malakserze i miksować, aż nabierze konsystencji musu jabłkowego.

Odłożyć na bok.

W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki podstawy ciasta, aż się dobrze połączą.

Mieszanina będzie lepka i krucha.

Wyłożyć foremkę do pieczenia papierem do pieczenia.

Pół podstawy ciasta wyłożyć na spód foremki.

Pokryć wypełnieniem.

Posypać grudkami z reszty pozostałego ciasta po wierzchu.

Ponaciskać delikatnie.

Wstawić foremkę do lodówki na godzinę lub dwie, aby warstwy się połączyły i przeszły smakiem.

 

źródło

Published on RAW FOOD

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post