Ciasto marchewkowe

Published on by Sufrin

http://img.interia.pl/kobieta/nimg/Ciasto_marchewkowe_Ciasto_2420076.jpg

 

1 1/4 filiżanki brązowego cukru

2 1/2 filiżanki drobno utartej marchewki

1 filiżanka mielonych migdałów

3 jajka = 1/2 banana / 1 łyżka proszku sojowego z 2 łyżkami wody / 1 1/2 łyżki mielonego siemienia lnianego wymieszanego z 3 łyżkami gotowanej wody

2 szklanki mąki

1 łyżeczka sody

sok z 1 cytryny

skórka z 1 cytryny i pomarańczy

3/4 filiżanki rodzynek

po 1/2 łyzeczki cynamonu, gałki, kardamonu

szczypta soli

 

Najpierw wymieszać ze sobą mokre składniki.

Następnie osobno suche.

Teraz można połączyć obie masy, wylać do formy lub foremek na muffinki.

Piec 30 (babeczki) - 40 minut (ciasto) w temperaturze 180 st.C.

Published on Ciasto

Comment on this post