Ciasteczka z okary z dmuchanym ryżem

Published on by Sufrin

http://4.bp.blogspot.com/_HI0w9CZZavE/R7VnXoAuN2I/AAAAAAAAADc/8eiOu38LLQQ/s400/Biscotti+okara+e+miglio.JPG

 

Składniki:

-200 g świeżych okary

-150 g mąki pszennej razowej

-70 g fruktozy

-1 łyżeczka wanilii w proszku (opcjonalnie)

-4 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

-1 szklanka  dmuchanego ryżu
 



Przygotowanie:

  W misce wymieszać ze sobą składniki oprócz ryżu.

 Powinieneś otrzymać dość gładkie ciasto, ale można wymieszać łyżką.

 Kiedy ciasto jest dobrze wymieszane, należy wstawić do lodówki na godzinę.
 Po tym czasie rozgrzać piekarnik do 180°C i przygotować tortownicę -
obsypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia.
 Dodać ryż i zagniatać rękami.

 Rozwałkować ciasto rękami, podsypać trochę mąką, aby uczynić je mniej lepkim i można korzystać z wałka.
  Wykrawać foremkami kształt ciasteczek.

 Piec w temperaturze 180°C przez 20 minut.

 Ciasteczka powinny nabrać złotego koloru, a krawędzie zaczynają brązowieć.

 

 

 źródło

 

Published on Ciasteczka

Comment on this post