Chrzan - wartości odżywcze

Published on by Sufrin

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSuyWNwUYxX3iyEUuG-qZWuNCsLZAJ0uZLrAN83TuAvmJq0RK7h&t=1

 

Korzenie i liście chrzanu zawierają witaminy z grupy B, witaminę C, potas, wapń, fosfor czy magnez.

 

2993921553_025345e880.jpg

 

Produkty z chrzanem pomagają wzmocnić odporność naszego organizmu. Fitoncydy tkwiące w tej roślinie to naturalny antybiotyk. Działa bowiem bakteriobojczo, grzybobójczo i antywirusowo.

 

http://www.food-skills-for-self-sufficiency.com/images/horseradish-sauce.jpg

 

Pobudza także wydzielanie soków trawiennych, wzmaga przemiane materii i poprawia pracę wątroby i nerek.

 

źródło: Flickr, źródło_1, źródło_2

Published on WARTOŚCI ODŻYWCZE

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post