Chlebek bożonarodzeniowy

Published on by Sufrin

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSgtOv73hd47aHI0_1AVc4PmutCbjrTEZfC-hZazaN2ZvI2xQs&t=1&usg=__-hHs9Xra4IqYlrbdRUiBDU9USk0=

 

Na 6 osób:

 

po 75 g orzechów laskowych i migdałów (całe, ale bez skórki)

175 g skórki pomarańczowej

2 łyżki wiórków kokosowych

3 łyżki mąki

2 łyzeczki cynamonu

1 szklanka cukru

 

Cukier zagotować, aż skarmelizuje.

Dodać resztę składników. Ma powstać jednolita masa - trudne do wykonania.

Piekarnik nagrzać do 150 °C.

Masę przełożyć do okrągłej formy o średnicy ok. 18 cm.

Piec 35 minut.

Posypać cukrem pudrem i cynamonem.

Published on Ciasto

Comment on this post