Chałwy z aromatem korzennym

Published on by Sufrin

4690937857_0bc8c1724c.jpg

 

  Przepis 1:

 

1 szklanka kaszy manny 
1 szklanka brązowego cukru 
4 szklanki wrzącej wody 
200 g oleju
mielony kardamon 
mielony cynamon 
migdały
kilka pokrojonych śliwek kalifornijskich 


Migdały sparzyć, obrać ze skórki i posiekać.

Wodę zagotować, dodać cukier i ugotować syrop.

Na patelnię wlać olej, dodać cynamon i kardanom, smażyć chwilę.

Dodać kaszę mannę, migdały i smażyć, chwilę mieszając.

Następnie wlać syrop i wsypać owoce, smażyć cały czas mieszając do momentu, aż masa zgęstnieje.

Zdjąć z ognia i wystudzić.

 

 

5142273267_73193fcffd.jpg 

 

Przepis 2:

 

1 szklanka kaszy manny 
1 szklanka brązowego cukru 
4 szklanki wrzącej wody 
150 g oleju
mielona gałka muszkatołowa
mielony cynamon 
migdały
pokrojone suszone morele
pokrojone daktyle


Migdały sparzyć, obrać ze skórki i posiekać.

Wodę zagotować, dodać cukier i ugotować syrop.

Na patelnię wlać olej, dodać cynamon i kardanom, a następnie wsypać kaszę mannę, migdały i smażyć chwilę mieszając.

Następnie wlać syrop i wsypać owoce, smażyć cały czas mieszając do momentu, aż masa zgęstnieje.

Zdjąć z ognia i wystudzić.

 

źródło

 

źródło drugie

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post