Thursday 27 january 4 27 /01 /Jan 11:31

 

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTOgYJjR8iyrVBTBPSHGL4TgfSpdEwZxb3ZblLPBmFaiKjCvd5qCQ

 

35 g świeżych drożdży

2 łyżeczki cukru

ciepła woda

 

ok.1/2 szklanki mąki (w zależności od konsystencji ciasta)

sól

 

pół cebuli

2 pieczarki

olej

sól, przyprawy (np. mak, kminek, kurkuma, garam masala, czarnuszka, sezam)

 

 

Zrobić rozczyn z drożdży, cukru wody i odrobiny mąki.

Przykryć ściereczką i odstawić na 15 mniut w ciepłe miejsce.

Do rozczynu dodać mąkę i sól i dobrze napowietrzyć ciasto łyżką.

Na blasze rozłożyć papier do pieczenia i posmarować olejem cienko.

Nakładac łyżką plamy ciasta.

Odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce.

 

W tym czasie można nastawić piekarnik na 170 st. C.

 

Nadzienie:

Na patelni rozgrzać olej.

Wrzucić cebulę, podsmażyć.

Dodać pieczarki i mieszać, aż zmiękną.

Przyprawić.

Gdy masa przestygnie, łyżką nakładać na plamy drożdżowe farsz.

 

Wstawić do piekarnika na 30-45 minut.

By Sufrin - Posted in: Kuchnie świata- Polska
Enter comment - View the 0 comments
Home

Overview

Search

Recommend

Create your blog for free on over-blog.com - Contact - Terms of Service - Earn Royalties - Report abuse - Most commented articles