Bulgur z pomidorami

Published on by Sufrin

http://farm5.static.flickr.com/4032/4624625980_6b464c9059_o.jpg

 

 

Na 4 osoby:

1 ½ filiżanki bulguru

- 4 pomidory bez skórki

- 2 cebule

- ½ łyżeczki cynamonu

- 1 łyżeczka mieszanki przypraw, np. allspice, garam masala, curry

- 1 łyżka oleju

- 2 ząbki czosnku

- 1 ½ filiżanki wody

- sól

Namoczyć bulgur w wodzie i przykryć na 10 min.

Rozgnieść delikatnie widelcem i usunąć nadmiar wody.

 W garnku podgrzać olej i usmażyć cebulę i czosnek.

Dodać pomidory i przyprawy.

Gotować na małym ogniu ok 5 min, aż warzywa utworzą sos.

Dodać bulgur i wodę.

Gotować do czasu redukcji wody.

Podawać gorące.

 

źródło

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post