Budyń marchewkowy

Published on by Sufrin

 

http://www.bfeedme.com/wp-content/uploads/2007/04/carrot-pudding-recipe-4-24-07.jpg

 

3 średnie marchewki, starte
1/3 szklanki rodzynków
1 1/2 szklanki mleka roślinnego
1/4 łyżeczki świeżo startego imbiru

 

W garnku umieścić wszystkie skladniki.

Gotować na małym ogniu, mieszając często przez jakieś 15 minut, aż marchewka zmięknie i się rozpadnie.

Zmiksować połowę masy na gładko.

Połączyć z powrotem.

Podawać na ciepło.

 

Informacje o wartościach odżywczych na 1/4 dania:


kcal: 121;

tłuszcze: 0,9 g; nasycone tłuszcze: 0,1 g;

kcal z tłuszczu: 6,5%;

cholesterol: 0 mg;

białko: 0,9 g;

węglowodany: 28,7 g;

cukier: 13,1 g;

błonnik: 1,8 g;

sód: 58 mg;

wapń: 133 mg;

żelazo: 0,6 mg;

witamina C: 2,3 mg;

beta-karoten: 3500 mcg;

witamina E: 1,1 mg

 

 

źródło

Published on Dziecko weganina

Comment on this post