Budyń kakaowy z chilli

Published on by Sufrin

5236874849_733541942c.jpg

 

Składniki:
1 l mleka sojowego (może być inne roślinne)
5 łyżek mąki kukurydzianej
4 łyżki cukru
cukier wanilinowy / naturalna wanilia
2 łyżki kakao 100%
1 papryczka chilli


do ozdoby:

orzeszki (piniowe, pistacje, ziemne), rodzynki, owoce leśne

Przygotowanie:
Zagotować 0,75 l mleka sojowego z cukrem i wanilią.

W 0,25 l wymieszać dokładnie mąkę kukurydzianą i kakao.

Do ugotowanego mleka dodać szczyptę drobno posiekanego chilli i resztę mleka z mąką i kakao.

Zagotować do zagęszczenia.

Na wierzch dodać owoce, orzechy i rodzynki według uznania.

© Malka Kafka

Published on Czekoladowa fabryka

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post