Brukowce - krajanka piernikowa

Published on by Sufrin

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS-3X4C-f5SjLdDSzkY2hh5EO_A9rRzqcGDPHjaRQVNWRr3nfOMTg

 

5297144273_021d68a7bf.jpg

 

Z typowego ciasta na piernik należy uformować wałek i pociąć go na skośne kawałki, przypominające kopytka.

 

 

  • mąka 200 g
  • cukier 5 łyżek
  • olej 100 g
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1małe opakowanie
  • 2 łyżki wody
  • szczypta soli

Składniki wymieszać i zrobić wałek.

Ciąć ukośnie.

Ułożyć na blasze.

Piec 10 minut w 200 °C.

 

 

źródło

Comment on this post