Botwina z tofu i pieczarkami

Published on by Sufrin

3746122328_e95a76e8b5.jpg

 

3 łyżki oleju

1 posiekany ząbek czosnku
szczypta ostrego chilli
2 posiekane szalotki
2 duże drobno posiekane pieczarki
5 dużych liści botwiny
3/4 szklanki tofu

 

Na patelni rozgrzać na średnim ogniu olej.

Wrzucić czosnek i chilli, smażyć, aż czosnek lekko się zrumieni, około 2 minut.

Dodać szalotki, pieczarki i posolić. Smażyć 8 minut.

Dodać pokrojoną w cienkie paski botwinę i kolejną szczyptę soli.

Smażyć kilka minut, aż botwina zmięknie.

Patelnię zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.

W dużej misce zmiksować tofu na gładką masę lub dokładnie rozgnieść widelcem.

Połączyć tofu i usmażone warzywa.

Doprawić solą i delikatnie wymieszać.

 

Ta mieszanka może być farszem do pierogów, naleśników, krokietów.

 

źródło i Flickr

Comment on this post