Bób po prowansalsku (pd.-wsch. Francja)

Published on by Sufrin

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR1G0F89hGc4Ky4kRphbQK_b_TG6Yqp8rCala2CH0XQos3ADfk&t=1&usg=__1BaIMfcbcLKluoke4CGHe0Pp5EI=

 

500 g bobu

500 g pomidorów

2 średnie cebule

1 cukinia

1 czerwona papryka

pół bakłażana

4 łyżki oliwy

1 gałązka bazylii

pół łyżki ziół prowansalskich

sól

Ugotować przez ok. 25 minut bób.

Na patelni podsmażyć warzywa w plasterkach.

Pomidory zmiksować.

Dusić oba składniki 20 minut.

Do warzyw dodać ugotowany bób i zioła.

 

 

Źródło: Krynia Grudzińska

Published on Warzywa samodzielnie

Comment on this post