Biszkopt

Published on by Sufrin

4882204866_ab9dec8192.jpg

 

  • 175 g mąki pszennej
  • 70 g skrobi
  • 150 g margaryny sojowego (lub innej)
  • 125 g cukru
  • 150 ml mleka sojowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

   Przygotowanie

 Roztopić margarynę na małym ogniu, dodać cukier i wymieszać bardzo dobrze.

Dodawać mąkę ze skrobią i podlewać mlekiem. 

Kiedy mieszanina jest gładka i bez grudek, umieścić ją w formie do pieczenia pokrytej pergaminem i piec w temperaturze 180 C przez 25 minut.

Jeżeli ciasto ma tendencję do ciemnienia, wyciągnąć z piekarnika, przykryć folią aluminiową i dokończyć pieczenie.
 Dopiero dobrze chłodzone ciasto można kroić.
Teraz można przekładać dżemem, kremami, nasączyć esencją z kawy i stworzyć tiramisu...

 

źródło i Flickr

Published on Ciasto

Comment on this post