Tuesday 1 march 2 01 /03 /Mar 15:42

5034031598_56417dfa4a.jpg

 

1/2 białej, świeżej kapusty
2 cebule
1/2 szklanki sosu pomidorowego
 1 łyżka papryki w proszku (dla koloru)
2 liście laurowe
1 szklanka bulionu
 sól
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka oregano
3 łyżki koperku
2 łyżki natki pietruszki
1 łyżka tymianku
2 łyżki szczypiorku

 

 

Kapustę pokroić w cienkie plasterki.

 

5033414939_0a1da85bd2.jpg


 Cebulę w kostkę.

 Rozgrzać olej na patelni i smażyć cebulę.
 Dodać kapustę i gotować co najmniej przez jedną minutę.
Gdy kapusta uwolni trochę wody, dodać bulion i sos pomidorowy.  

Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez dwadzieścia minut.
Zmniejszyć ogień i dodać przyprawy.  

Mieszać drewnianą łyżką przez dwie minuty.

 

źródło i Flickr

By Sufrin - Posted in: Kuchnie świata- Polska
Enter comment - View the 0 comments
Home

Overview

Search

Recommend

Create your blog for free on over-blog.com - Contact - Terms of Service - Earn Royalties - Report abuse - Most commented articles