Bibimbap - koreański mix warzywny

Published on by Sufrin

 

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSQ1vTM20WUYjcevAGiOyDUhk8dA45-rUBxQBihWsIA2n8Rt3ps4Q

 

 

1/2 szklanki ryżu

szpinak

cukinia

pieczarki

tofu

sos sojowy

marchewka

szczypiorek / dymka

 

Nie podaję dokładnych proporcji, a jedynie ogólne wskazówki rządzące tym daniem.

Można wymieniać dowolnie składniki. Użyć na przykład sałatę, kiełki, szpinak, doprawić zamiast sosem sojowym - chilli, sezamem i octem jabłkowym.

 

 

W garnku podgrzać olej i wsypać ryż.

W tym czasie kroić i umieszczać garść jarzyn punktowo w garnku.

Tofu pokrojone w słupki i wymieszane przed wrzuceniem do garnka z sosem sojowym.

Marchewka utarta lub pokrojona w cienkie paski.

Plastry pieczarek, w końcu pokrojona dymka. 

Na finiszu wymieszać składniki.

 

źródło

Published on Kuchnie świata- Korea

Comment on this post