Barszcz ukraiński

Published on by Sufrin

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSly8taDndlWrHI7EoUmG0Pq_w9YbMEXnYPtWsP8a-nTWP5VY8&t=1&usg=__aE3tXRQCAbKhwONo42D1X9qqTAw=

 

2 litry wody lub bulionu

2 buraki

1 cebula

pęczek włoszczyzny z kapustą

5-6 ziemniaków

1 szklanka ugotowanej fasoli

2-3 łyżki oleju (opcjonalnie)

2-3 pomidory lub 1 łyżka sosu

sok z cytryny

sól

koperek

 

Cebulę i ziemniaki pokroić w grubą kostkę, buraki i włoszczyznę drobniejszą lub utrzeć na tarce.

Cebulę i włoszczyznę wrzucić do gotującej się wody lub bulionu.

Po 10 minutach dodac buraki.

Kiedy zmiękną, wrzucić kapustę, ziemniaki, pomidory.

Gdy i te zmiękną, doprawić.

Na koniec wrzucić fasolę i posypac koperkiem.

 

Źródło: Dziecko

Comment on this post