Babka bananowa z orzechami

Published on by Sufrin

http://bp3.blogger.com/_GNpNzKPm8as/SFr5jBAXbdI/AAAAAAAABQ8/onr1-yCOiI8/s400/IMG_4400.jpg

 

● 1 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
● ¾ szkl. mąki pszennej zwykłej
● 3 banany
● ½ (lub ⅓) szkl. cukru (lub 4 łyżki ksylitolu)
● ½ szkl. prażonych jabłek
● 2 łyżki oleju
● 2 łyżki mielonego siemienia lnianego - opcja
● 1 ½ łyżeczki sody
● ¼ łyżeczki soli
● ½ szkl. pokruszonych orzechów (np. włoskich) - opcja


Przygotowanie:
● banany umieścić w misce z cukrem, jabłkami, olejem, siemieniem, sodą i solą - dokładnie utzreć lub zmiksować,
● dodać mąkę i miksować ponownie,
● wrzucić orzechy i mieszać łopatką,
● nastawić piekarnik na 180°C,
● przygotować formę i przełożyć w nią ciasto,
● piec jakieś 50 minut.

 

źródło: Elena

Published on Ciasto

Comment on this post