Ananas

Published on by Sufrin

http://1.bp.blogspot.com/_vNn5dNeG0eQ/SfvjLddWTmI/AAAAAAAAANw/jbBiiPmNW70/s320/pinapple2.jpg

 

Biotyna wspomaga proces redukcji węglowodanów.

Bromelina przyspiesza rozpad białka na aminokwasy i usuwa toksyny z organizmu. Poprawia trawienie i nadaje skórze ładny wygląd.

Dobre przy niestrawności, schorzeniach żołądka, wątroby, pobudza trzustkę.

Obniża ciśnienie krwi, zapobiega tworzeniu się skrzepów, hamuje ogniska zapalne, dobrze wpływa na nerki, intensyfikuje działanie antybiotyków.

Mangan umożliwia wchłanianie wapnia.

Przeciwdziała nowotworom.


!!! Niedojrzałe owoce działają zakwaszająco - nie dla osób z wrzodami żołądka i dwunastnicy. Szkodzą też żebom !!!!


Źródło: Jedzenie, które leczy

 

http://2.bp.blogspot.com/_vNn5dNeG0eQ/SfvjCHpMEtI/AAAAAAAAANg/aQLxnbfU3J4/s320/pinapple7.jpg

 

Rady
-Ananasy są w sezonie maj-czerwiec
-jedz dojrzałe egzemplarze
-Wybieraj ananasy, które robią się "złote"
-1 szklanka ananasa to 94% dziennego spożycia witaminy C
-Organiczny smakuje lepiej
-Mrożony ananas nadal zawiera enzymy wspomagające walkę z rakiem
-Nie należy spożywać tych z konserwy.

 

źródło

Published on WARTOŚCI ODŻYWCZE

To be informed of the latest articles, subscribe:

Comment on this post