750 grammes
All our cooking blogs Follow this blog Administration + Create my blog
Bagietka

Bagietka

Na 3 bagietki, jakieś 10 porcji: 200 ml ciepłej wody 1 3/4 łyżki suchych drożdży (jakieś 25 g drożdży świeżych) 1 łyzżeczka soli 300 g mąki pszennej Do dużej miski wlać wodę i drożdże. Odstawić na 5 min. Wymieszać drożdże, aż się całkowicie rozpuszczą...

Read more

Pikantne bułeczki drożdżowe

Pikantne bułeczki drożdżowe

khara, czyli pikantny Bułeczki są popularne w piekarniach hinduskiego miasta Bangalore. Na 4 bułeczki: Składniki na ciasto: 1 średni surowy ziemniak 1 szklanka wody 1/4 łyżki + 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki drożdży 2 i 1/8 szklanki mąki uniwersalnej...

Read more

Roti ze szpinakiem

Roti ze szpinakiem

1 szklanka mrożonego szpinaku 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki Besan 2 łyzki kminu w proszku 1 łyzeczka chilli w proszku 1/2 łyżeczki tumeriku w proszku 1/2 szklanki Curd Sól olej do smażenia 1. Rozmrozić szpinak i odstawić w misce na bok. 2. W misce...

Read more

Wiosenne zwijaczki smażone

Wiosenne zwijaczki smażone

1/2 szklanki świeżej kapusty startej 1/2 szklanki marchewki startej 1/2 szklanki fasolki zielonej 1/4 szklanki gotowanego makaronu chińskiego lub ryżu 1 średnia cebula Sól 1/2 łyzeczki chilli w proszku Ciasto do zwijaczków 1 szklanka mąki szczypta soli...

Read more

Ciasteczka daktylowe

Ciasteczka daktylowe

25 - 30 daktyli 1 szklanka mleka sojowego (waniliowego) 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 - 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 łyzeczka sody 1) Nagrzać piekarnik do 180 C. 2)Do ciepłego mleka dodać pokrojone daktyle...

Read more

Baji - smażone warzywa w głębokim tłuszczu

Baji - smażone warzywa w głębokim tłuszczu

Wersja z ziemniakami i cebulą 2 duże ziemniaki, starte 2 duże cebule, piórka 3 szklanki mąki kukurydzianej 3 łyżki curry w proszku 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka turmeriku 1 łyżeczka soli Wymieszać ziemniaki i cebulę ze sobą. Dodać pozostałe składniki i...

Read more

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9